Sprijin pentru imunoterapie

 Sprijin pentru imunoterapie

Oamenii de știință de la Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute au demonstrat potențialul terapeutic al inhibitorilor PRMT5 de a sensibiliza melanomul fără răspuns la terapia imunitară. Inhibitorii PRMT5 se află în prezent în studii clinice, iar această cercetare oferă o justificare puternică pentru evaluarea medicamentelor la tumorile care nu răspund la terapia imunitară. „Studiul nostru dezvăluie că PRMT5 permite tumorilor să se ascundă de sistemul imunitar prin controlul a două căi de semnalizare imunitară”, spune Prof. Dr. Ze’ev Ronai, Sanford Burnham Prebys și autor principal al studiului.

Imunoterapia, care valorifică puterea sistemului imunitar al individului de a distruge tumorile, a revoluționat tratamentul anumitor tipuri de cancer. Pentru unele persoane cu melanom avansat, tratamentul a prelungit supraviețuirea la ani în loc de luni. Cu toate acestea, imunoterapia  funcționează doar pentru aproximativ 40%  dintre  persoanele cu melanom avansat. Oamenii de știință lucrează pentru a descoperi noi abordări care ar face tratamentul eficient pentru mai multe persoane cu mai multe tipuri de cancer.

Cercetătorii au identificat doua căi de semnalizare  celulare care au fost suprimate de PRMT5 și au permis tumorii să scape de detectarea de către sistemul imunitar. O cale este responsabilă pentru prezentarea antigenului, iar a doua cale controlează producția de citokine și imunitatea înnăscută. Împreună, aceste căi determină gradul capacității tumorii de a scăpa de sistemul imunitar. Astfel, inhibarea lor face ca tumorile care nu au fost văzute de sistemul imunitar – și, prin urmare, nu erau sensibile la terapia imunitară – să fie vizibile și sensibile la atacul imunitar.

Leave a Reply